0

BREXIT – Theresa May si-a exprimat vineri ”regretul profund cu privire la faptul ca aceasta Camera (a Comunelor) a fost incapabila sa sustina iesirea din Uniunea Euripeana in mod ordonat”, relateaza BBC News. Theresa May a adaugat ca Marea Britani trebuie sa paraseasca UE la 12 aprilie, adica in doar 14 zile, si a recunoscut ca situatia a ajuns la limita.

Implicit, Regatul Unit trebuie sa paraseasca Uniunea Europeană la 12 aprilie – in doar 14 zile”, a adaugat ea. Orice scenariu ”aproape sigur implica faptul ca regatului Unit sa i se ceara sa organizeze alegeri parlamentare europene”, a adaugat May.


Ma tem ca am ajuns la limita acestui proces in camera Comunelor”, a subliniat Theresa May.

Parlamentarii britanici au respins, vineri, pentru a treia oara acordul negociat de guvernul britanic cu Uniunea Europeana. Data iesirii din UE devine acum 12 aprilie, dar o amanare mai lunga devine posibila.

Votul, 286 – 344, a fost mai strans decat la precedentele incercari, 432 – 202 si 391 – 242, dar insuficient de strans ca acest acord sa mai poata fi resuscitat, el fiind considerat definitiv mort din punct de vedere politic.


Donald Tusk a anuntat un summit extraordinar pentru Brexit in data de 10 aprilie, cu 2 zile inainte de noul termen limita pentru iesirea Marii Britanii din UE.


You may also like

More in EXTERN