0

Theresa May merge marți la Berlin şi Paris pentru discuţii urgente înaintea summit-ului crucial de miercuri. Premierul britanic speră să-i convingă pe Angela Merkel şi pe Emmanuel Macron să aprobe o nouă amânare a Brexitului.May poartă negocieri cu laburiştii pentru găsirea unui acord care să fie susţinut de parlamentul britanic.

Ea le-a transmis britanicilor că în lipsa unui compromis, Brexitul ar putea fi anulat cu totul.Premierul Marii Britanii a încercat o abordare nouă.


Într-un clip înregistrat la reşedinţa de vacanţă şi postat pe Twitter, Theresa May le-a explicat britanicilor într-o manieră relaxată de ce a acceptat să poarte discuţii cu laburiştii, ca să scoată Brexitul din impas.

Theresa May, prim-ministru al Marii Britanii: “Alegerea care stă în faţă noastră e: fie ieşim din Uniune cu un acord, fie nu mai ieşim deloc. Guvernul crede că e absolut necesar să părăsim UE, să ducem la bun sfârşit procesul Brexitului.

Niciun detaliu legat de negocierile cu opoziţia nu a fost făcut public, însă presa britanică scrie că sunt şanse să fie găsit un compromis.


Conform înţelegerii, Marea Britanie ar urma să încheie un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, aşa cum cer laburiştii. Informaţiile i-au făcut pe conservatori să o acuze pe May că va transforma Marea Britanie în sclava Bruxelles-ului.

Şefa guvernului britanic are însă nevoie de orice argument ca să convingă Uniunea Europeană să accepte o nouă amânare a Brexitului.


You may also like

More in EXTERN