0

Premierul de la Londra a declarat marţi seară că Marea Britanie are nevoie de încă o amânare a aplicării a Articolului 50.

May a anunţat că actualul blocaj va impune cererea unei noi amânări a Brexit în cazul în care Parlamentul de la Londra va respinge acordul propus de guvern. Premierul încearcă să ajungă la o înţelegere cu liderul laburist Jeremy Corbyn înaintea summit-ului UE din 10 aprilie, astfel ca Regatul să poată ieşi din UE cu un acord.


May a promis că va duce mai departe orice variantă care va fi votată de Parlament.

Parlamentarii britanici au votat luni împotriva celor patru opţiuni alternative la acordul privind Brexit-ul negociat de premierul Theresa May, într-o nouă rundă de voturi orientative.

După ce au respins de trei ori acordul negociat de premier cu Bruxelles-ul, iar săptămâna trecută, în prima rundă de voturi orientative, au acordat un vot negativ celor opt propuneri parlamentare alternative menite să scoată din impas procesul de retragere din UE în care se află Regatul Unit, aleşii britanici au respins luni cele patru noi variante ale iniţiativelor parlamentare care propuneau o retragere din UE cu consecinţe mai puţin dure.


Parlamentul britanic preconizează pentru miercuri o nouă zi de voturi “indicative” ca opţiuni de deblocare a crizei, iar presa a indicat că premierul britanic evaluează dacă să supună pentru a patra oară la vot tratatul negociat de ieşire.

Vinerea trecută, în a treia rundă de vot, acest text a fost respins cu 286 voturi pentru şi 344 contra.


You may also like

More in EXTERN